Selecteer een pagina

Voor mijn illustraties gebruik ik vaak beelden uit de natuur. Soms gebruik ik daar referentiefoto’s voor van websites die gratis afbeeldingen zonder auteursrecht aanbieden. Maar veel liever gebruik ik mijn eigen foto’s. Dat betekent dus dat ik er vaak op uit moet trekken om te fotograferen. Ik vind dat nog leuk ook, want wie wil er nou niet naar mooie plekjes in de natuur.

Grutto's en andere watervogels

Grutto’s en andere watervogels

Weekend- en doordeweekse wandelingen

In het weekend maken we vaak wandelingen wat verder van huis, bijvoorbeeld in het bos of op het strand. Doordeweeks pak ik vaak de fiets voor een wandeling in een natuurgebied dichter bij huis. Vaak is dat dan in de polder in het Groene Hart dichtbij Gouda, of waterrijke gebieden bij Waddinxveen en rond Haastrecht. Soms, als de weersomstandigheden heel goed zijn, plannen we een doordeweekse dag in om wat verder weg te gaan wandelen. Dat is helemaal top, omdat het dan vaak veel rustiger is dan in het weekend. Zo zijn we op een woensdag naar de Grebbeberg bij Rhenen gereden om daar een mooie wandeling te maken over de berg met uitzicht op de rivier. We zagen ooievaars, roodborstjes en mooie vergezichten.

Schotse Hooglanders in de polder

Schotse Hooglanders in de polder

Challenge

In maart heb ik meegedaan aan de quick-kick-march challenge van KickintheCreatives. Quick kick challenges zijn maandelijkse challenges die je ongeveer 15 minuten per dag kosten. In maart was de uitdaging om elke dag een natuurfoto te maken, bijvoorbeeld van bomen, planten, dieren of landschappen.

Elke dag meedoen is me niet gelukt, maar ik heb toch aardig wat foto’s kunnen maken, die ik vervolgens ook weer kon gebruiken als basis voor illustraties. 

Leuk om op deze manier dubbel te genieten, eerst van het fotograferen, daarna van het tekenen!

Reflectie wilg in water

Reflectie wilg in water

Ooievaars op nest

Ooievaars op nest

Kat in de tuin

Kat in de tuin

Mannetjeseend in tuin

Mannetjeseend in tuin