Selecteer een pagina

Niet één, maar twee nieuwe kaartencollecties!

Terwijl ik hard aan het werk was om een collectie vogelkaarten te ontwerpen, deed ik tussendoor ter afwisseling mee aan een Instagram challenge. Ik wilde mijn vogelkaarten niet op sociale media posten voordat de hele vogelcollectie klaar was. De ontwerpen die ik voor de challenge maakte, kon ik wel alvast plaatsen want die maakte ik gewoon voor de lol.

Continuous line drawings

De bedoeling van de challenge was om elke dag een tekening te maken met pen in één ononderbroken lijn, een zogenaamde ‘continuous line drawing’. De eerst tekening die ik maakte was van een koe. Nadat ik hem in 1 lijn getekend had, heb ik met aquarelverf kleur aangebracht. Ik plaatste hem op Instagram en kreeg direct veel leuke reacties.

A6 kaart Koe CL Continuous Line Drawing

A6 kaart Koe CL Continuous Line Drawing

Elke dag een tekening?!

De challenge duurde een maand. Ik heb geprobeerd elke dag een lijntekening te maken, maar dat lukte niet helemaal. Ik ben enthousiast begonnen en tekende onder andere een grumpy kat, een ree en een kip. Maar naarmate de maand vorderde, werd het steeds lastiger vol te houden. Nou ben ik wat dat betreft niet zo streng voor mezelf, dus een dag of meer overslaan is geen probleem en al met al kwamen er toch meerdere tekeningen tot stand. Ik had er vooral veel lol in, vond het een leuke, losse manier van werken en ik was blij met de resultaten.

A6 kaart kat CL Continuous Line Drawing

A6 kaart kat CL Continuous Line Drawing

Retro vogelkaarten

Ondertussen was ik dus ook nog bezig met mijn vogelkaarten. De vogels wilde ik er realistischer uit laten zien en zijn daardoor minder los geworden. De achtergrondjes zijn in retrokleuren en op elke kaart staat de naam van de vogels in het Nederlands en Latijn. Op het moment dat ik de kaarten wilde laten printen, bedacht ik me dat het eigenlijk leuk zou zijn om ook de continuous line drawings te laten printen. Zo gezegd, zo gedaan. En zo waren er ineens twee kaartencollecties!

A6 kaarten Retro Vogels

A6 kaarten Retro Vogels

Webshop

Beide kaartencollecties zijn verkrijgbaar via mijn webshop en bij diverse verkooppunten in het land.

twee kaartencollecties

twee kaartencollecties

Heb jij een toffe webshop of winkel en passen mijn kaarten daarin?
Neem gerust contact met me op, misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen!