Selecteer een pagina
"

Ik ben Monique Dessing, woon in het Groene Hart van Nederland.

Als kleuter vond ik het al fijn om buiten te zijn. Spelen en plantjes verzorgen in de tuin, ik vond het heerlijk tussen de bomen en het hoge gras, al het groen om me heen.

Op vakantie naar het strand en de bossen, uren doorbrengen in de duinen, het zand voelen tussen je tenen, zandkastelen bouwen.

Tegenwoordig wonen we in een heerlijk dijkhuis met een grote tuin. Er is ruimte voor een wildebloemenweide, een moestuintje in potten, een vijver en zelfs een eigen boomgaardje!

Hier kan ik me uitleven, mijn groene vingers laten wapperen en genieten van de beestjes die rondsnuffelen.

Ik ga regelmatig op pad met camera en verrekijker; lekker fotograferen en inspiratie opdoen in de natuur. Een weekendje weg in eigen land, op wandelvakantie in Frankrijk of met de oude Mini naar Engeland, genieten van het landschap, de bloemen, bijtjes en andere beestjes in de natuur. Via mijn Nature Journals doe ik verslag van wat ik onderweg tegenkom. 

j

Na de middelbare school wilde ik aanvankelijk naar de kunstacademie, maar koos ik voor een studie M.O. Frans met het idee ooit in Frankrijk te gaan wonen. Dat laatste is er (nog) niet van gekomen, maar resulteerde in werken op een marketing-afdeling van een Frans bedrijf. Jaren later besloot ik toch een creatieve opleiding te volgen, de hbo-dagopleiding Modevormgeving en Styling. Ik ontwierp kleding, gaf naailes en stylingcursussen en bleef daarnaast parttime werken op communicatie-afdelingen bij diverse bedrijven. Daar kwam ik in aanraking met grafische vormgeving en raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de mogelijkheden daarvan.

Ik volgde opleidingen en cursussen, o.a. Adobe Illustrator, Photoshop en InDesign, DTP, Dessinontwerp, Procreate, Webdesign en illustreren van kinderboeken.

In 2015 ben ik gestart met Pixels in het groen. In eerste instantie heb ik magazines, logo’s, visitekaartjes, flyers, posters en websites ontworpen. Nu richt ik me vooral op illustreren en dessinontwerp, waarbij mijn aandacht uitgaat naar onderwerpen uit de natuur. Dieren en bloemen spelen de hoofdrol en blijven een constante bron van inspiratie!