Selecteer een pagina

Doordeweekse dag

Het is altijd heerlijk in het bos, maar het is helemaal fijn als je op een doordeweekse dag kunt gaan. Je hebt dan het bos vrijwel helemaal voor jezelf, vooral als je een fikse wandeling maakt en niet te dicht bij leuke terrasjes blijft hangen. De afgelopen dagen had ik het geluk om zo in het bos te zijn. Het weer was prachtig, heerlijk zomers met veel zon, blauwe luchten, en net niet te warm om lekker te wandelen.

Ven bij Oisterwijk

Oisterwijkse vennen

Op de eerste dag heb ik in Oisterwijk een van de routes vanuit het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten gewandeld. Er zijn daar veel vennen en vennetjes, allemaal even mooi en fotogeniek. Het enige vervelende is dat er heel veel muggen zitten, logisch eigenlijk bij stilstaand water. Ik had gelukkig, ondanks het mooie weer, wel mijn lange broek aan (in verband met het risico op tekenbeten), maar helaas geen t-shirt met lange mouwen. Mijn armen, handen en nek zitten nu onder de muggenbeten. Maar ja, je moet er wat voor over hebben…

Ven bij Oisterwijk

Op het bosweitje bij het bezoekerscentrum heb ik wat zitten schetsen voor mijn natuurdagboek.

huisje op bosweide

De Brabantse Sahara

Op de tweede dag heb ik ’s ochtends opnieuw een wandeling gemaakt vanuit het bezoekerscentrum in Oisterwijk. Een iets langere route langs andere vennen, wederom zo mooi! ’s Middags ben ik naar de Loonse & Drunense duinen gereden en heb daar nog een korte wandeling gemaakt. Eerst door het bos, daarna, op het heetst van de dag over de uitgestrekte zandvlakte. De bijnaam Brabantse Sahara was hier uitstekend van toepassing.

hut van takken

Eikenprocessierups

Het kleine zuchtje wind was aangenaam. Even uitrusten onder een eikenboom leek me niet verstandig want er werd gewaarschuwd voor de eikenprocessierups, die met zijn brandhaartjes jeukende plekken op de huid kan veroorzaken. Moe, verhit maar voldaan ben ik na afloop van de wandeling terug naar huis gereden, tevreden terugkijkend op twee mooie doordeweekse dagen.

Loonse & Drunense duinen doorgang

bomengroep

mug