Selecteer een pagina

Vorige week was het volop zomer in Nederland. De zon liet zich veelvuldig zien en het was warm.

‘t Weegje

De avonden waren uitermate geschikt om er op uit te gaan en foto’s te maken van de zonsondergang. Met mijn fotogroepje ben ik daarom een aantal keren op pad gegaan. De eerste avond zijn we naar ‘t Weegje gegaan, een klein natuurgebied bij Waddinxveen, waar veel weide- en watervogels bivakkeren. De zon ging helaas onder achter een paar lelijke gebouwen, maar de ophaalbrug in tegenlicht was de moeite waard.

ophaalbrug 't Weegje

Winterdijk

Een paar dagen later zijn we weer richting Waddinxveen gegaan, maar nu naar de Winterdijk, een smal wandelpaadje tussen de weilanden. We zagen de zon onder gaan achter een groepje bomen, mooie reflecties in het water en een spinnenweb in de zon.

ondergaande zon achter bomen

zon op spinnenweb

zonsondergang in de polder

Hooge Boezem

De laatste avond zijn we naar de Hooge Boezem in Haastrecht geweest, ook een klein maar wonderschoon natuurgebied met veel weide- en watervogels (eerder deze week was ik er al alleen op pad om vogels te spotten). Het weer was dit keer wat minder stabiel, er hingen dikke, grijze wolken en er viel een bui regen, maar daarna trok het open en zagen we toch weer de zon en de weerschijn in het water.

zonsondergang en donkere luchten

zonsondergang bij Hooge Boezem

Zodra het zomerse weer terugkomt, gaan we weer op pad. Er zijn tenslotte nog veel meer bijzondere plekken te ontdekken.