Selecteer een pagina

En dan is het ineens winter! De kortste dag, 21 december, ligt al achter ons en we staan aan de vooravond van kerst. Tjonge, time flies. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van de winter. De tuin heeft steeds minder kleur, er zijn nog maar weinig planten die blad hebben, laat staan bloemen. Bijna alles is dor geworden. Dat heeft ook wel zijn charme hoor, maar ik hou toch meer van een frisgroen kleurtje. Maar goed, ik heb het er maar mee te doen.

Kerstsfeer proeven

Gisteren heb ik wat van de kerstsfeer geproefd in de stad. Er zijn de laatste tijd veel leuke nieuwe winkels gekomen, de pop-up en conceptstores, waar ontwerpers van verschillende disciplines hun producten te koop aanbieden. Ik vind het zo inspirerend, al die unieke, originele items. En het gaat van kaarten tot sieraden, tassen, kleding, voeding en vele andere gebruiksartikelen. Vorige week ook al mijn hart opgehaald bij een kerstmarkt met handgemaakte artikelen, waar ik diverse aparte cadeautjes heb gekocht.

Sneeuw

Tja, bij een goeie winter hoort natuurlijk eigenlijk sneeuw en ijs. ’s Nachts heeft het wel een paar keer gevroren en konden we ’s ochtends genieten van rijp op het gras en mooie zonsopkomsten. Maar de kerst belooft warm, een paar graden boven nul te worden. Tweede kerstdag gaan we een mooie, lange wandeling maken. Nu het huis even een opruimbeurt geven, nog wat kerstversiering ophangen hier en daar, wat kaarsjes aansteken en dan ben ik er helemaal klaar voor, kerst 2016!sneeuwvlok1 sneeuwvlok2