Selecteer een pagina

Ja, het is zo ver: klaar met de laatste module van mijn cursus Make it in Design, The Ultimate Portfolio Builder. Geheel volgens planning kon ik de module vlak voor mijn vakantie afronden, schouderklopje voor mezelf! Ik mag mezelf nu Dessinontwerper of Surface Pattern Designer noemen.

Module 4 graduate button

Wandelvakantie in Frankrijk

En nu gaat het echte werk eigenlijk pas beginnen. Het plan was om tijdens de vakantie na te denken over de volgende stap in mijn dessincarrière. Maar zoals dat altijd gaat op vakanties, verdwijnen dit soort plannen als sneeuw voor de zon omdat vakantie nou eenmaal vooral gaat om ontspanning, loslaten, niet teveel nadenken en genieten van het moment. Dat hebben we dan ook gedaan.

We hebben twee weken gewandeld in de Berry in Midden-Frankrijk, een hele rustige, groene, landelijke streek. We verbleven in chambres d’hotes bij bijzonder vriendelijke, gastvrije en enthousiaste eigenaren. Zij stelden de wandelroutes samen, vervoerden onze bagage, zorgden voor heerlijke maaltijden en maakten het ons op alle fronten naar de zin. Op de wandeldagen kwamen we via koeiepaden, bos- en landweggetjes door kleine gehuchten, langs meren, kasteeltjes, ruïnes en kapelletjes. Op de rustdagen zaten we lekker in de tuin te lezen in de zon die overvloedig scheen.

’s Ochtends genoten we van een heerlijk ontbijt met daarbij de mogelijkheid om een eigen lunchpakket samen te stellen en ’s avonds gingen we vaak eerst even borrelen, en daarna lekker eten en proeven van gerechten uit de streek, ondertussen verhalen uitwisselend met de andere gasten en eigenaren van de chambres d’hotes. We zijn helemaal tot rust gekomen!

Een echte aanrader dus. Mocht je interesse hebben voor een ongedwongen wandelvakantie in Frankrijk met een persoonlijke benadering, bijzondere accomodaties en mooie routes, kijk op de website van Het Franse Pad.

Veulentje met bloemen

#100daysinspiredbynature

En nu zit de vakantie er weer op. Ik heb gelukkig veel foto’s gemaakt en door deze te bekijken en te bewerken, blijft de vakantiestemming nog lekker even hangen. Ook het prachtige weer helpt mee!
Op mijn Instagram-account doe ik mee aan het #100dayproject. Het is de bedoeling dat je 100 dagen lang een beeld plaatst over een bepaald onderwerp. Ik heb gekozen voor de hashtag #100daysinspiredbynature. Veel foto’s uit Frankrijk komen ervoor in aanmerking, want de natuur was daar ruimschoots aanwezig, dus ik kan voorlopig vooruit.

Tuinweertje

Het zonnige weer verdrijft me van mijn werkkamer, het is echt te warm, dus ik ga de tuin in. Die kan na de vakantie trouwens ook wel wat extra aandacht gebruiken, want alles is enorm gegroeid. En tijdens het wieden en snoeien kan ik dan ook mooi even nadenken, over botanische dessins enzo….