Selecteer een pagina

Naar buiten!

Wat was het lekker weer in augustus!

Ik ben lekker veel naar buiten geweest, want binnen zitten als de zon schijnt dat lukt me niet.

Loonse duinen

Op een zondag maakten we een uitstapje naar het Brabantse land, om precies te zijn reden we naar de Loonse duinen. Het was op die dag eigenlijk niet eens zo zonnig, bedenk ik me nu. Maar dat was ook wel fijn, want als het loeiheet is, wil je niet door het brandende zand lopen. Met de wandelschoenen aan een heel eind gelopen, dwars door de duinen. De eerste eikels zaten al aan de bomen, en hier en daar zagen we stukken hei die mooi paars kleurde.

Het Groene Hart

Bij mij in de buurt heeft het landschap een totaal ander karakter. Polders, groene weilanden met koeien en schapen, molens, slootjes, weidevogels, zwaluwen. Over het algemeen een weids uitzicht, met hier en daar een kerktoren. En dan nog een strakblauwe lucht erboven, ja ook daar word ik blij van!!!

wandelen_augustus2016

Wandeltocht

Op een doordeweekse avond die volgde op een snikhete dag ben ik meegeweest met een wandeltocht onder begeleiding van een gids. Dat was interessant. Hij vertelde van alles over de bomen waar we onderweg langskwamen en over het landschap, hoe dit zich in de afgelopen eeuwen gevormd had. We liepen over weggetjes, die al eeuwenoud waren. Daar sta je normaal gesproken niet bij stil. Maar het is toch een leuk idee, dat hier honderden jaren geleden ook al mensen liepen, met paard en wagen of zo, en dat ze een soortgelijk landschap zagen met de bijbehorende dieren van toen. En zonder de hoogspanningsmasten die helaas nu zo hier en daar de horizon vervuilen. Heerlijk om je fantasie zo de vrije loop te laten. En na afloop een glaasje drinken op het terras van de plaatselijke dorpskroeg. Augustus kan wat mij betreft niet meer stuk.