Selecteer een pagina

In het voorjaar van 2016 nam de voorzitter van de Groei & Bloei Gouda en omgeving contact met mij op met de vraag of ik de ‘Vooruitblik’ zou willen maken. Dit is een tweemaandelijkse, digitale nieuwsbrief die verstuurd wordt aan de leden van deze club. Ik ben zelf ook lid en ik beheer alweer een poosje hun Facebookpagina. Het leek me leuk om dit erbij te doen.

Ik had wel een voorwaarde: ik wilde een nieuw format maken want ik vond dat het oude aan vervanging toe was. De voorzitter had daar geen moeite mee en gaf me de vrije hand. Veel tijd om erover na te denken had ik niet, dus ik ben maar gewoon aan de slag gegaan. Het is een document van 4 pagina’s geworden: op pagina 1 als blikvanger vier seizoensfoto’s, op pagina 2 en 3 de activiteiten van de afdeling en overig nieuws, op pagina 4 een kalender.

De eerste Vooruitblik die ik maakte, ging over de maanden mei en juni, het late voorjaar. Ik maak veel foto’s, zowel in mijn eigen tuin als onderweg in de natuur in binnen- en buitenland, en ik ben dan ook eens flink gaan grasduinen in mijn archief om een mooie eerste pagina te maken. Ik plaatste onder andere foto’s van aardbeitjes en boterbloemen.

De tweede Vooruitblik is net verschenen en gaat over de maanden juli en augustus, hoog zomer. Voor mij betekent dit heel veel buiten doorbrengen, vakantie houden, buiten eten van eigen oogst, genieten van fel gekleurde bloemen, een voortdurend feestgevoel. Op pagina 1 daarom onder andere kleurrijke lampionnen, rode cosmea en bleekselderijpotten. De afdeling houdt zelf ook een beetje vakantie, zodat er in deze periode eigenlijk niet zo heel veel activiteiten te melden zijn. Daarom heb ik naast de afdelingsactiviteiten nog wat nieuws toegevoegd van het hoofdkantoor en de vermelding van een like-en-win-actie op de Facebookpagina. Interessante actie trouwens als je van bloemen houdt……. Ik zou zeggen neem een kijkje in de Vooruitblik………..