Selecteer een pagina

 Op zaterdag 28 september a.s. is het zover, dan sta ik op de Urban Hippie Markt in Buurttuin Zoete Aarde te Zoetermeer!

Buurttuin Zoete Aarde

Waar 70 jaar geleden een boomgaard met appels en peren werd aangeplant langs de oudste weg van Zoetermeer, de Broekweg, vind je nu ontmoeting in het groen, midden in de woonwijk.

Buurttuin Zoete Aarde is een stadslandbouwbedrijf gerund door vrijwilligers. Het stichtingsbestuur Zoete Aarde bestaat uit creatieve doeners die samen genieten van de plek en haar gebruikers.

Het motto van de buurttuin is: alles kan zolang het duurzaam, creatief-sociaal en groen is en respectvol naar de medegebruikers, omwonenden en de natuur. De Urban Hippie Markt lijkt mij prima te passen in dit concept!

Vandaag heb ik alvast een kijkje genomen in de buurttuin. Wat een mooie plek! De boomgaard staat vol appel- en perenbomen, die op dit moment vol hangen met sappige vruchten. Verder zijn er kleine moestuintjes waar buurtbewoners hun eigen groenten kunnen kweken, schooltuintjes voor de kinderen, een winkeltje waar al het lekkers verkocht wordt en een bloemenpluktuin. Ook een imker was aan het werk met zijn bijenkasten. Een hele sfeervolle plek met vriendelijke mensen die van alles wisten te vertellen over de tuin. Een ontmoetingsplek ook, waar iedereen welkom is voor een kop koffie of thee, of gewoon om even door de tuin te dwalen.

Kraam

Zaterdag 28 september vindt in deze tuin dus de Urban Hippie Markt plaats. Een markt om te ontmoeten, genieten, bewust te kopen en verkopen van producten die met ziel gemaakt of ingekocht zijn.

In mijn kraam vind je onder andere ansichtkaarten en art prints van vogels, een stokstaartje, haas, hond, muis en bloemen. Een ansichtkaartje is natuurlijk altijd leuk om te versturen, de art prints op A5 formaat zijn zeer geschikt om in te lijsten en op te hangen.

Daarnaast neem ik een aantal patroonontwerpen op stukjes stof mee. De patronen zijn online te bestellen op diverse soorten stof, als cadeaupapier of als behang. Zo kun je zelf een kussen, jurkje, tas of schort maken, een cadeautje mooi inpakken of een kamer behangen met het gekozen patroon!

Adres en tijd

De Urban Hippie Markt vindt plaats in Buurttuin Zoete Aarde, Broekwegzijde 195 in Zoetermeer op zaterdag 28 september van 12.00 tot 16.00 uur. Wees welkom!!