Selecteer een pagina

Het is vandaag de eerste dag van de winter! Niet zo mijn favoriete seizoen, zeker niet op een dag als vandaag waarop alles grijs en grauw is. Maar niet getreurd. Ik zit lekker binnen en ik word niet in de verleiding gebracht om nu in de tuin te werken, want het is te koud en bovendien is er niet zo veel te doen in de tuin. Alles gaat zijn eigen gang, de meeste planten zijn in rust en wat wel groeit of bloeit heeft geen hulp van mij nodig.

Koffie

Een mooie dagelijkse gebeurtenis vind ik altijd het koffiemoment ’s ochtends rond een uur of 10. Nadat ik eerst een uurtje gewerkt heb, word ik altijd blij verrast door mijn wekker die aangeeft dat het de hoogste tijd voor koffie is. Ik verlaat mijn werkplek, maak een kop koffie en loop naar de serre om heerlijk ervan te genieten. Ondertussen kijk ik naar buiten, naar de tuin, waar van alles en nog wat krioelt of rondvliegt. Veel vogeltjes, druk in de weer tussen de planten en bij de vetbolletjes, katten van de buren die even een kijkje komen nemen of oversteken naar de buurtuinen, onze eigen kat die dit allemaal voor lief neemt, en laatst zag ik vanuit mijn ooghoeken iets friemelen tussen de potten. Het bleek een piepklein muisje te zijn, op zoek naar eten waarschijnlijk. Joep, onze kat die vorig jaar overleden is, zou direct naar buiten zijn gegaan om het muisje te pakken te krijgen en mee naar binnen te nemen, maar Tup, het zusje van Joep, die gelukkig nog wel leeft, kijkt er helemaal niet naar om. Ze is gelukkig geen jager, dus vogels en muisjes kunnen naar hartelust rondscharrelen.

Tekenen

Wat ik ook graag doe, maar waar ik lang niet altijd de tijd voor neem, is tekenen. Vaak komt het erop neer, dat ik dat alleen in het weekend doe. Pas geleden heb ik wat schetsen gemaakt van een hond, gans en koe. De natuur blijft inspireren! En natuurlijk heb ik getekend in de serre. Ik heb een tuintafeltje naar binnen gesleept en we hebben twee nieuwe stoeltjes gekocht die in de zomer tot tuinstoel gebombardeerd worden, maar die nu uitstekend dienst doen binnen. Wat kerstlampjes erbij omdat het december is, ik word er wel blij van.

Meditatie

Om nog even terug te komen op mijn koffiemoment: als mijn koffie op is, plak ik vaak nog wat meditatieminuutjes eraan vast. Ik luister naar een meditatieapp en voel me als het goed is nog kalmer worden. Daarna kan ik er weer helemaal tegenaan om verder te gaan met mijn werk. In het gunstigste geval komt de inspiratie vanzelf naar boven drijven!!!