Selecteer een pagina

Het leek me leuk en een uitdaging om eens aan een ontwerpwedstrijd mee te doen. Spoonflower, een Amerikaanse organisatie die stoffen, behang en cadeaupapier bedrukt met dessins, schrijft wekelijks zo’n wedstrijd uit. Een van de wedstrijden in februari had als onderwerp het ontwerpen van een dessin met otters. Dat sprak me wel aan, ik vind dieren altijd een leuk en dankbaar onderwerp. En toch vind ik het op de een of andere manier lastig om eraan te beginnen. Vaak stel ik het uit totdat het bijna alweer te laat is om tot een goede uitwerking te komen. Dit keer was dat ook het geval, ik stelde het ontwerpen uit tot het laatste moment. Afgelopen dinsdag moest ik het insturen en ja hoor, het werd een race tegen de klok maar het is uiteindelijk gelukt!

Relaxte otters

Ik ben begonnen met het zoeken naar afbeeldingen van otters. Eerst heb ik er wat schetsen van gemaakt en die als basis voor het dessin gebruikt. Best nog lastig, want ik geloof dat ik nog nooit een otter in het echt heb gezien. En hoe weet je dan hoe zo’n beestje beweegt? Ik ben daarom ook nog maar op zoek gegaan naar filmpjes. En voor je het weet, zit je dan een avondlang naar moeder-otters met schattige baby’s te kijken! Affijn, uiteindelijk heb ik een ietwat geromantiseerde, weinig natuurgetrouwe otterfamilie in Illustrator gemaakt, vader, moeder en kids, sommigen met hun mooiste zwembroek aan. En omdat ik tegen de deadline aanzat, heb ik het dessin ingestuurd hoewel ik eigenlijk niet tevreden was. Het was eigenlijk nog niet af, er ontbrak nog een goede achtergrond, en nog wat motieven in de vorm van plantjes, visjes, zeewier of iets dergelijks. Een goede les voor volgende keer, eerder beginnen, de tijd ervoor nemen!

Wedstrijd

Tot 13 februari kunnen bezoekers van de website stemmen op hun favoriete dessin. Als je het leuk vindt om ook te stemmen, ga dan naar Spoonflower. Voor mij is meedoen al leuk, al is het maar om eens bezig te zijn met een onderwerp waar je zelf niet zo snel aan zou denken. Over twee weken is alweer de deadline voor de volgende wedstrijd waar ik aan mee kan doen: schildpad en haas. Misschien moet ik morgen alvast maar eens langzaam beginnen…………

otters