Selecteer een pagina

Hoogzomer! Dat betekent lekker veel buiten zijn. Heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Meestal betekent dit zaaien, planten, verplanten, onkruid wieden, planten in poten water geven, dode bloemen verwijderen, heggen snoeien, maaien enz. enz. Een tuin zonder veel tegels vergt altijd veel onderhoud. Maar dat vind ik niet erg. Ik ben graag buiten bezig en zo lang mijn rug niet tegenstribbelt, ga ik vrolijk door. Af en toe zitten en niets doen, behalve genieten van al het groen, is iets wat ik trouwens ook steeds vaker doe. Mediteren in het groen noem ik het en het geeft absoluut rust!

Binnen | Buiten

Nu is het wel zo dat ik ook graag actief ben in Illustrator en Photoshop. En dat is dan wel een puntje. Want als het mooi weer is, dan wil ik niet binnen zitten. En om nou met laptop en extra scherm buiten te gaan zitten, dat vind ik verre van ideaal. Om toch iets van een illustratie of dessin te creëren, is het dan een uitstekend alternatief om buiten met een schetsboek of aquarelblok aan de slag te gaan. Onlangs ben ik zo bezig geweest met het aquarelleren van een bloem van de Oost-Indische Kers.

Oost-Indische kers

aquarel Oost-Indische kers

Summerrain

En later, op een regenachtige dag, heb ik die aquarel gedigitaliseerd en bewerkt in Illustrator. Op die manier probeer ik me zoveel mogelijk aan te passen aan de weersomstandigheden, optimaal te genieten van het mooie weer en toch regelmatig iets te creëren!

En ach, over een maand of twee is het herfst en zullen de activiteiten zich toch weer steeds vaker naar binnen verplaatsen….