Selecteer een pagina

Op 12 juni organiseerden de IVN Stadsvergroeners, een club jonge mensen die zich samen bezighouden met klussen in de natuur het mini-event: Kennismaken met Stadsnatuur.
De organisatoren hadden een relaxed en laagdrempelig evenement voor ogen en ze zijn daar uitstekend in geslaagd. Na een presentatie over stadsnatuur door de Partij voor de Dieren, een presentatie over compost bakken en tussendoor een hapje en een drankje, was het tijd voor de workshoprondes. De deelnemers konden kiezen uit een workshop zaadbommen maken, hout hakken, bijenhotels timmeren en Nature Journalen.

Workshop Nature Journalen

Die laatste workshop, Nature Journalen, mocht ik verzorgen. Nadat ik eerst in het kort verteld heb wat Nature Journalen nou eigenlijk is, zijn we aan de slag gegaan met een aantal korte warming-up oefeningen. Daarna zijn we ‘het veld’ ingegaan, in dit geval een groenstrook langs het water, vlakbij het terrein waar het event plaatsvond.

workshop Nature journalen

Warming-up

De warming-up oefeningen waren hele korte oefeningetjes van 1 à 2 minuten tekenen om het witte vel papier wat minder leeg te maken. De deelnemers waren wel natuurliefhebbers, maar tekenen was voor de meeste geen dagelijkse kost.

Veldschetsen

In het veld gingen ze vervolgens zelf op zoek naar onderwerpen om te tekenen: ganzen, bomen, grasjes, het water met een bruggetje etc.

Kort maar krachtig

We hadden maar een uurtje de tijd, maar ik heb de deelnemers een korte kennismaking met nature journalen kunnen geven en misschien zelfs wel enthousiast gemaakt om vaker te gaan journalen in de natuur…..

Interesse in een workshop Nature Journaling?

Op aanvraag verzorg ik workshops Nature Journaling voor diverse doelgroepen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.