Selecteer een pagina

Het is 2017! De overgang van 2016 naar 2017 is voor mij relaxed verlopen en ik heb zin in het nieuwe jaar! Ik zit vol plannen die te maken hebben met groen, duurzaamheid en natuurlijke vormgeving, ik moet ze alleen nog even kanaliseren. Hoewel, kanaliseren is misschien niet het juiste woord want daar is niets natuurlijks aan. Misschien moet ik ze laten meanderen, als een rivier door het landschap. Een bochtje naar links, een bochtje naar rechts, even een stukje rechtdoor, misschien een paar aftakkinkjes (leuk woord!). Ik bedenk dit ter plekke en ik vind het idee wel interessant, dus daar ga ik maar eens mee aan de slag. Wordt vervolgd.

Pantone kleur 2017

Ik ben erg blij met de Pantone kleur van het jaar 2017 want die is GROEN! Om precies te zijn: de kleur heet Pantone Greenery 15-0343.
Volgens Pantone staat Greenery symbool voor een nieuw begin, de kleur roept de eerste lentedagen op, het ontwaken van de natuur als alles weer losbarst. IK KAN NIET WACHTEN! De lente mag wat mij betreft morgen beginnen, kom maar op met de eerste sneeuwklokjes, krokussen en bosanemoontjes.

Kleurenpaletten

Zolang het nog te koud is om lekker in de tuin te zijn, ga ik aan de slag met Pantone kleurenpaletten, combinaties van groen met neutrale of juist heldere kleuren, pasteltinten, metaaltinten of misschien wel met de Pantone kleuren van voorgaande jaren. Pantone heeft mooie, op de natuur geïnspireerde namen voor de paletten bedacht, zoals Moody blooms, Deep rooted en Calm it down.

De natuur gaat haar eigen weg en zal over een poosje langzaam vanuit haar winterslaap wakker worden. Tegen die tijd laat ik me graag verrassen!