Selecteer een pagina

Joehoe, ik zag vanochtend een egeltje in het gras lopen!

Toen we hier pas woonden, hebben we een keer twee egeltjes gezien en vooral gehoord ’s nachts. Daarna is er nog eens een egeltje gesignaleerd door logés in ons huis toen we zelf op vakantie waren. Ik wilde zo graag dat ik ze zelf weer eens zou zien en vanochtend was het dan zover. Wat een grappige beestjes zijn het toch. Hij of zij waggelde door het gras op de dijk toen ik even koffie zat te drinken op mijn favoriete plekje in de serre. Ik ben gauw op zoek gegaan naar mijn mobieltje om een foto te maken. Helaas was ik net iets te laat. Ik zag hem onder de buxushaag langs de trap kruipen. Gauw schoenen aangetrokken en naar buiten gelopen. Tup de kat kwam achter me aan en dat vond ik eigenlijk een beetje riskant, want wat zou ze doen als ze het egeltje zag? Dus ik weer naar binnen met Tup. Vervolgens weer alleen naar buiten gegaan en warempel, daar zag ik het egeltje weer. Hij liep over het pad best snel naar de ligusterhaag, waar we al een paar jaar een egelhuisje hebben staan! Zou hij daar wonen?

Ik heb de afgelopen weken ’s nachts een paar keer vreemde geluiden gehoord. Ik kon ze niet goed thuisbrengen. Het klonk als fladderen van een vogel of vlinder of vleermuis. Ik heb gekeken in de kledingkast maar zag niks. Later dacht ik dat het misschien een muisje was of een vogeltje in de schoorsteen. Zou het misschien toch het egeltje buiten geweest zijn?

Het wordt tijd voor zijn winterslaapje. Misschien zien we hem voor die tijd nog een keer, het lijkt tenslotte eerder op herfst dan op winter, zeker op een dag als vandaag met onstuimig, stormachtig weer.

Wat mij betreft mag hij zich nog even tegoed doen aan de vele slakken in de tuin. Hopelijk overleeft hij de winter in het egelhuisje en sticht hij of zij een gezinnetje zodat we volgend voorjaar nog veel meer kleine egeltjes hebben!