Selecteer een pagina

Voor de tweede keer dit jaar heb ik meegedaan aan een ontwerpwedstrijd van Spoonflower, een Amerikaanse organisatie die stoffen, behang en cadeaupapier bedrukt met dessins. Deze keer was het thema de fabel van De schildpad en de haas. In deze fabel houden meneer Haas en mevrouw Schildpad een wedstrijd wie er het eerst de finish bereikt. De haas denkt dat hij gemakkelijk kan winnen omdat hij veel sneller is dan de schildpad. Onderweg doet hij een middagdutje, ondertussen loopt de schildpad gestaag door. En je begrijpt het al, de haas wordt pas weer wakker als de schildpad de finish al genaderd is. De haas probeert haar nog in te halen, maar helaas, hij komt te laat en mevrouw Schildpad wint de wedstrijd! Op zijn Engels gezegd: slow but steady wins the race!

Ik ben het helemaal eens met de benadering van mevrouw Schildpad. Langzaam maar zeker levert meer op dan snel (of haastig!) en onnadenkend te werk gaan. Leve de schildpad dus!!

Favoriete tekenmodel

Voordat ik aan het dessin begon, heb ik eerst wat schetsen gemaakt van haasjes en schildpadden. En ik moet eerlijk zeggen dat de haas mijn favoriete tekenmodel van de twee is. Op de een of andere manier is hij wat knuffelbaarder dan de schildpad. Het heeft denk ik te maken met de harige vacht, de lange oren en het zwiepstaartje. Maar de lodderige blik en de dikke poten van de schildpad zijn ook grappig hoor. Om in de juiste stemming voor het dessin te komen, heb ik eerst wat potloodschetsen gemaakt van beide dieren en daarna heb ik een aquarel van de haas gemaakt. Vervolgens heb ik het dessin gemaakt.

Stemmen

Je kunt, als je het leuk vindt, tot 27 februari 2018 stemmen op mijn ontwerp via de Spoonflower website. Het is helaas niet mogelijk om een directe link naar mijn ontwerp te maken, dus je zult een flink aantal dessins door moeten scrollen voordat je die van mij tegenkomt. Maar het is ook leuk om te zien wat anderen ervan gemaakt hebben. Mocht je de moeite nemen, alvast bedankt!

schetsen haas en schildpad

haas aquarel