Selecteer een pagina

Via Instagram kun je deelnemen aan vele challenges. In augustus heb ik meegedaan met de 31 Animals August Challenge, georganiseerd door de dames van Kickinthecreatives.com.

Zoals ze zelf zeggen: We dagen je uit om elke dag in augustus een dierenkunstwerkje te maken en te delen op Instagram. 

Niet te streng zijn

Nou, dat leek me een mooie uitdaging! Ik vind het leuk om dieren te tekenen en schilderen en in augustus had ik er redelijk de tijd voor. Ik ben daarbij niet al te streng voor mezelf. Als ik eens een dagje over wil slaan, dan heb ik daar geen moeite mee. Je doet het uiteindelijk voor jezelf, je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen.  

Elke dag een nieuw woord

Het leuke is wat mij betreft dat je een klein inspiratiebronnetje hebt om een dagelijkse tekening te maken, een kapstok om je tekeningen aan op te hangen. Kickinthecreatives voorzag elke dag in een nieuw woord. Op dag 1 bijvoorbeeld Aquatic animal, op dag 2 Large en op dag 25 Curious. Voor elke dag/woord hadden ze vooraf ook een inspiratieboard aangemaakt op Pinterest. Alle woorden werden voorafgaand aan de maand al bekend gemaakt, zodat je ook vooruit kunt werken. Dat is mij niet gelukt, ik begon pas op 1 augustus.

humuhumunukunukuapua'a

Met volle moed

Eerlijk toegegeven, ik ken mezelf een beetje, begon ik met volle moed op dag 1 en heb het een week lang volgehouden om elke dag een tekening te maken en te delen op Instagram. Daarna is de klad er een beetje ingekomen, niet meer dagelijks tekenen, maar zo nu en dan wanneer ik zin en tijd had. Je gaat excuses verzinnen, zo van ‘ik vind het vandaag geen leuk woord’, of ‘vandaag is het te warm’ (dat klopte ook wel, een hittegolf van ruim een week!!) tot ‘ik heb het te druk met andere dingen’.

Veertien diertekeningen

Al met al heb ik veertien diertekeningen gemaakt, ik ben best tevreden! Op mijn Instagram account zijn ze allemaal te bekijken.

Een aantal tekeningen zijn trouwens geschikt om nader uit te werken. Ik maak er kaarten of mini-posters van of gebruik ze als illustratie op andere producten.

jong eendje

Next

En ja, dan is augustus afgelopen en ben je weer toe aan iets nieuws. Dus op naar de volgende challenge!

 

 beren