Selecteer een pagina

Het 100dayproject op Instagram

Op 3 april 2018 begon het ‘100dayproject’ op Instagram. Dat wil zeggen dat je 100 dagen lang een bericht publiceert op Instagram over een zelf gekozen onderwerp. In principe doe je dit 100 dagen achter elkaar en zou je op 11 juli klaar zijn. Maar het was gelukkig geen probleem als je een keer een dag of wat miste, dan was je gewoon wat later klaar. Je bent niemand verantwoording schuldig, behalve misschien jezelf. Het is gewoon een leuke manier om bezig te zijn met een bepaald onderwerp en jezelf uit te dagen om daar dagelijks iets nieuws mee te doen.

Dagelijks posten!?

Ik ben weliswaar op 3 april begonnen maar was niet op 11 juli klaar, want elke dag iets plaatsen lukte me niet. Maar, tada, eergisteren, 23 oktober was het dan zover: ik plaatste mijn 100e bericht!!
Als onderwerp heb ik gekozen voor ‘100 days inspired by nature’. Ik plaatste elke keer een beeld dat geïnspireerd was op de natuur, soms een natuurfoto, maar vaker een potloodschets, een in Photoshop of Illustrator bewerkte schets, een aquarel- of inktschets of een dessinontwerp.

 

Vos potloodtekening

Breed onderwerp

‘100 dagen geïnspireerd op de natuur’ is best een breed onderwerp, maar dat heb ik bewust gedaan om mezelf niet teveel te beperken. Er zijn mensen die bijvoorbeeld 100 dagen vogels tekenen of 100 dagen hun hond fotograferen. Het is misschien goed om je zo te focussen, maar ik krijg het daar een beetje benauwd van. Ik heb daarom zowel planten, bloemen, vruchten en bomen als ook dieren en landschappen als onderwerp genomen.

 

kievitsbloem of Fritillaria meleagris

 

Nieuwe technieken

Voor mij was het vooral een periode waarin ik verschillende technieken heb uitgeprobeerd. Zo had ik lange tijd weinig getekend en geschilderd en ik wilde dat weer oppakken. Dat is goed gelukt! Ik heb wat schetsboeken aangeschaft, nieuwe penselen gekocht, inktpennen, brushpennen, aquarelverf enzovoorts en ik ben aan de slag gegaan. Het was heerlijk om te doen!
Ik heb ook nieuwe technieken ontdekt in Photoshop en Illustrator. Met name de Photoshop penselen vind ik erg leuk om te gebruiken, bijvoorbeeld voor het uitwerken van potloodschetsen van dieren.

 

Langoorgeit

 

Uitdaging

De uitdaging voor mezelf om (bijna) dagelijks iets nieuws te creëren heeft goed uitgepakt. Het voelt goed om door te zetten, ook als je even geen zin hebt, en een project af te ronden. Het leren van nieuwe technieken geeft me daarbij zoveel plezier en brengt zoveel nieuwe mogelijkheden!
En ook al is het project nu afgelopen, ik ga natuurlijk gewoon door met waar ik gebleven ben.
Neem een kijkje op mijn Instagram account als je wilt weten wat ik zoal gepost heb in mijn #100daysinspiredbynature project en en ga me volgen voor meer (bijna) dagelijkse inspiratie!

 

Zinken gieters

 

100dayproject